Loading...
Što radimo? 2017-03-31T03:35:50+02:00

ŠTO RADIMO?

Njega stabala je prvenstveno pomoć stablu u prirodnom razvoju. U prirodnoj okolini stabla su dostatna sama sebi ali na mjestima gdje se susreću sa čovjekom potrebna je pomoć stručnjaka.

U životu stabla normalno je odumiranje (sušenje) pojedinih grana, sa starenjem i večih dijelova krošnje. Uslijed djelovanja gljiva truležnica dolazi do razgradnje drvne mase i smanjenja otpornosti na vjetar. Kako bi ljudima omogućili siguran život uz stabla naš je zadatak njegom pomoći stablima u prirodnom životnom ciklusu.

MJERE NJEGE STABALA

 • SANITARNA REZIDBA
  Uklanjanje mrtvih i bolesnih grana.

 • REDUKCIJSKA REZIDBA
  Uklanjanje pojedinih grana koje urastaju jedna u drugu, usmjeravanje rasta pojedinih grana i uklanjanje nepoželjnih dijelova krošnje stabla.

 • SANACIJA KROŠNJE
  Ako postoji opasnost od loma stabla ili dijela krošnje smanjuje se opterečenje na kritični dio stabla orezivanjem, u većini slučajeva dovoljno je uklanjanje samo vrhova određenih grana kako bi se postigao statički stabilitet. Gdje je potrebno, dijelovi krošnje se povezuju u cjelinu specijalnom užadi.

 • RUŠENJE STABALA
  Ukoliko se pokaže potreba za rušenjem stabala, u mogućnosti smo ukloniti svako stablo bez obzira na veličinu i smještaj. Posebno smo opremljeni i kvalificirani za najzahtjevnija rušenja gdje nije moguć slobodan pad odrezanih dijelova stabla.

Radove na vrhovima grana u krošnji preferiramo izvoditi tehnikom penjanja užetom. Ova metoda rada koja je certificirana od strane profesionalne udruge EAC (European Arboricultural Counsil) omogućava nam da bez obzira na pristupne puteve možemo obaviti sve radove na svakom stablu. Mi se prilagođavamo Vašim potrebama i uvijek odabiremo najsigurniju i najisplativiju metodu. Ako je stablo lako dohvatljivo upotrebljavamo dizalicu, ako je teže dostupno koristimo tehniku penjanja užetom.